Информация за Варна област - село Искър
Търсене по код

Топ имоти
Aпартаменти в к.к. "Св.Св.Константин и Елена"! Варна област / Св.Св.Константин и Елена На 400 метра от морския бряг! Цена: 35000 € Двуетажна вила в местност Боровец! Варна / м-т Боровец На 10 километра от плажа. Цена: 65000 € Апартаменти в нова сграда! Варна / Бриз 300 метра от морския бряг. Цена: 30000 € Новопостроена къща с 10 спални, в местност Ален Мак. Варна област / м-т Ален Мак На 800 метра от плажа! Цена: 180000 €

Варна област - село Искъринформация за Варна област
Информация за село Искър

Село Искър е част от община Вълчи дол, обл. Варна и се намира на 6 км. от гр. Вълчи дол и на 65 км. от гр. Варнаи морският бряг.Климатът е умерено-континентален и се характеризира със слънчево лято и зима с обилни снеговалежи. Население около 150 човека.Селото се е образувало по времето, когато България е под турско робство. Тогава през сегашното село Искър минавал пътят от Добруджа за Истанбул, откъдето минавали натоварените със стока кервани. Търговците системно били ограбвани от разбойници и турските власти решили да сложат караул, който да плаши крадците. Покрай поста се появила една, втора, трета къща и постепенно се образувало селище.Искър е тихо и спокойно село, заобиколено от живописна природа. На територията му има действащо читалище с библиотека, хранителен магазин, православен храм. Осигурен е редовен градски транспорт до гр. Вълчи дол и околните села. Селото е водоснабдено и електрифицирано. До селото има езеро, което предлага много възможности за отдих и почивка.

В съседното село Михалич /на 2 км от село Искър/ има лекарски кабинет и основно училище. На 15 км е разположен язовир Генерал Киселово. На 6 км. от селото има бензиностанция.

В районът се развива предимно градинарство, животновъдство и зърнопроизводство.

Всички предлагани имоти от Варна област / село Искър