Информация за Варна - Галата
Търсене по код


Варна - Галатаинформация за Варна
Информация за Галата

Галата е най-малкият квартал на Варна с население от 2030 души ( според преброяване от 2005 г.). Намира се в най-високата приморска част на града върху едноименния нос. В подножието му е естественият завършек на Варненския залив. Край него поради метеорологични условия често корабите престояват на рейд преди да навлязат в пристанището. Галата е сред елитните варненски квартали, макар и отдалечен от центъра на града. Той се намира в район Аспарухово на Община Варна. До него се достига чрез Аспаруховия мост и панорамния път край Варненския залив. Кварталът ползва цялата инфраструктура на града и има изключителна гледка и мек климат. Край Галата има чисти, девствени и каменисти плажове - Фичоза и Паша дере, подходящи за палатков туризъм, както и малки хотели и бунгала. В близост е южната курортна зона на Варна, Боровец.

В по-голямата си част районът е застроен с 1-2 етажни къщи. През последните години започна строителството и на многоетажни жилищни сгради, комплекси и хотели.В кварталът има: НУ "В. Левски", ОУ "Н. Геров", стадион, православна църква, поликлиника, пощенски клон, хотели, бензиностанции, аптеки, паркинги, много зелени площи и магазини.

Наблизо се намира кв. Аспарухово, плажовете Фичоэа и Паша дере и др.Районът се обслужва от автобусни линии с номера: 17, 17а, 60

Всички предлагани имоти от Варна / Галата